Handlingsplan 2018- 2020

En handlingsplan skal inneholde konkrete målbare tiltak for å nå de overordnede målene. Kontrollutvalget skal kunne gå inn før neste landsmøte å sjekke om hovedstyret, administrasjonen har gjort det landsmøte bestemte. Oversendes hovedstyret.

Norsk Fosterhjemsforening skal i perioden 2018– 2020 arbeide for:

• Norsk Fosterhjemsforening skal være en aktiv pådriver for å heve kvaliteten på alle plan innen fosterhjemsomsorgen.
    Norsk Fosterhjemsforening er en interesseorganisasjon som er uavhengig i forhold til politiske partier og trossamfunn.

1. Sikre alle barn i fosterhjem gode oppvekstsvilkår.

• Barn som flytter i fosterhjem skal utredes før plassering. Forpliktende plan skal sikre riktig og tilstrekkelig hjelp og tiltak til rett tid ved alle livets overganger fra 0-23 år.
    • Fosterbarn mellom 18 og 23 år som er tilknyttet fosterhjem skal gis rett til et meningsfylt og forutsigbart tilbud om ettervern. Rett til ettervern til og med 25 år.
    • Barnevernet må se hele fosterhjemmet, med biologiske og andre barn.

2. Forbedre fosterforeldres rammevilkår og utviklingsmuligheter.

• Gode og forutsigbare rammevilkår for fosterforeldre i forhold til økonomi, tilleggspensjon, samt permisjonsordninger fra ordinært arbeid.
    • Sikring av grunnleggende juridiske rettigheter og rettssikkerhet for fosterhjemmet.
    • Lovpålagt og kompetansegivende opplæring for fosterforeldre.

3. Styrke Norsk Fosterhjemsforening som interesseorganisasjon.

• Profilere Norsk Fosterhjemsforening i alle ledd.
    • Nettverksbygging gjennom familiesamling og aktiviteter i fylkesforeningene.
    • Utvikle og styrke rådgivningstjenesten i sekretariatet.