Vipps for barn i fosterhjem

Det er en kjent frustrasjon at barn i fosterhjem diskrimineres når det gjelder digitale tjenester som f.eks Vipps.

Nå har en av våre flinke tillitsvalgte en gladmelding – det er etablert en rutine på hvordan barn i fosterhjem kan få Vipps!

Her er oppskriften:

  • Banken trenger dokumentasjon fra barneverntjenesten på at den ene foresatte er fosterforelder for det aktuelle barnet, og har det daglige og økonomiske ansvaret for barnet. Det er viktig at denne dokumentasjonen inneholder fullt navn og personnummer på barnet.
  • Du som fosterforelder må deretter sende banken bekreftelsen i Sikker-fil tjenesten til Vipps via denne siden: https://www.vipps.no/hjelp/vipps/under-15/hvordan-oppretter-jeg-vipps-for-de-under-15-%C3%A5r/.
    – Logge inn med BankID eller BankID på Mobil. Last opp dokumentasjonen som skal sendes til banken. Dokumentasjonen må være nyere enn 12 måneder.- Bankens juridiske eksperter vil foreta en manuell vurdering i saken, og du vil motta en SMS når barnet kan registrere profilen sin. Behandlingstid er inntil 3 virkedager.

    – Vipps oppretter ikke profil for barnet, men legger teknisk til rette slik at du sammen med barnet kan opprette vipps på samme måte som andre. Last ned appen i App Store eller i Google Play og Vipps er dere i gang.

Når dette er gjort har barnet Vipps!
NB: Vær oppmerksom på at noen få banker, blant annet S-banken, ikke tilbyr Vipps til noen barn under 15 år.