Aktiviteter

Har DU info om aktuell aktivitet, tips oss gjerne på e-post, det setter vi stor pris på!

Send tips

TROND MAGNE HEGGLUND – Hjernens påvirkning av dagens digitale hverdag.

Autorisert psykolog med spesialisering i organisasjonspsykologi og godkjent høyskolelektor BI Stavanger hvor han foreleste i “Organisasjonsadferd og ledelse”. Hegglund er erfaren og etterspurt foredragsholder. Foredragene kjennetegnes av relevante og gjenkjennbare eksempler fra praksis, konkrete verktøy med glimt i øyet. På grunn av sine gode formidlingsevner er han mye brukt i media, først og fremst av NRK og TVH. Hjernens påvirkning av dagens digitale hverdag.

ARNT OVE ENGELIEN – Samvær for fosterbarn

Han er psykologspesialist med lang erfaring med arbeid med fosterfamilier. Han har bakgrunn fra både psykisk helsevern og Fosterhjemstjenesten i Stavanger, og har i flere år jobbet med tiltaksarbeid i barnevernet gjennom sitt firma Trygg base AS. Dette arbeidet er i stor grad rettet inn mot arbeid i fosterhjem, og han har derfor mye erfaring med samværsproblematikk.

BENTE STYVE PETTERSEN – Den gode beskjeden

47 år fra Haugesund. Utdannet  barnehagelærer.Jobber for BUFetat region Fonna. Har jobbet med barnevern og fosterhjem i 20 år. Er PMTO terapeut, bruker konkrete eksempler og verktøy for å vise hvordan god kommunikasjon kan forbedre og forenkle hverdagen for foreldre og fosterforeldre.

KOFFOR SITTE INNE NÅR ALT HÅP ER UTE

Henning Aarekol kommer – kommer du?

Norsk Fosterhjemsforening Rogaland inviterer til medlemsdøgn med foredrag, fremlegg/kurs og årsmøte – denne gang på Scandic Maritim i Haugesund. Vi er så heldige å ha med oss tre eksterne bidragsytere, nærmere info i programmet.

Planlegg et fri-døgn med humor, god mat, faglig påfyll og drøs med andre fosterforeldre, i tillegg til å delta på årsmøtet.

Du er hjertelig velkommen!

Sted:  Scandic Maritim Hotell, Haugesund

Når:   Lørdag 24.02.18 – Søndag 25.02.18

Tid:    Lørdag: oppstart lunsj klokka 11.30 og foredrag klokka 12.30

Årsmøte klokka 14.30 og nytt foredrag klokka 16.30

Middag kl. 20. Tilbud om egenbetalt overnatting.

Søndag: oppstart etter frokost kl. 10.30 med fremlegg/kurs

Klokka 13 tilbud om egenbetalt søndagsbuffet

Fosterhjemsforeningen bekoster størsteparten av utgiftene, du/dere betaler kun kroner 200 i egenandel. Grip sjansen, dette blir kjekt!

Påmelding gjøres på mail eller SMS, og egenandel på 200 kr betales lettest på VIPPS til nummer 452 45 452, Lisbeth. Du kan også betale til foreningens kontonummer: 3260 35 15950. Husk navn ved påmelding og betaling. Gi beskjed ved påmelding om du/dere kun ønsker å delta på selve årsmøtet. (selvsagt kostnadsfritt)

Mail: rogaland@fosterhjemsforening.no innen 1. februar 2018

SMS: 452 45 452 (Lisbeth sekretær) innen 1.februar 2018

Betaling på VIPPS til 45245452 (Lisbeth sekretær) innen 1.februar

Saksliste og agenda til Årsmøtet vil bli bekjentgjort på hjemmesiden senest to uker før selve møtet.                                         

Fristen for å sende inn saker som ønskes tatt opp på Årsmøtet er også satt til 1.februar 2018

Bidragsytere her på medlemsdøgnet er Rikke Gundersen, som har skrevet en master-oppgave om søskenplassering. Marilen Hagland kommer for å gi oss veiledning ift NAV. Og sist, men ikke minst; Henning Aarekol bidrar med foredraget ”koffer sitte inne når alt håp er ute”

INFO OM PROGRAM og FOREDRAGSHOLDERNE, samt hotellinformasjon:

LØRDAG 24.02.18: Lunsj klokka 11.30

Klokka 12.30- til ca klokka 14.15; (pause legges inn) Fremlegg ved Rikke Gundersen: Søskenplasseringer i barnevernet

Rikke Gundersen har barnevernspedagogikk som grunnutdanning, og fullførte våren 2017 mastergrad i Sosial-fag ved Universitetet i Stavanger. Hun fattet stor interesse for fosterhjemsomsorgen siste år av barnevernstudiet. Hennes interesse for feltet var årsaken til valg av mastergrad, da det ga henne muligheten til å skrive masteroppgave om et tema innen fosterhjems-omsorgen som hun brenner for. Tema for oppgaven var søsken-plasseringer i fosterhjem, hvor hensikten var å få kunnskap og forståelse av fosterforeldres erfaringer med å ha søsken plassert i samme fosterhjem. I Norge har det vært lite fokus på søsken i barnevernet, med lite forskning, og et tema som vi enda ikke har nok kunnskap om. Med dette masterprosjekt ønsket Rikke å bidra med en kunnskapsutvikling på området, samt å synliggjøre temaet. Hun har tidligere jobbet innen voksenpsykiatrien, og i dag jobber Rikke i barneverntjenesten i Sandnes, seksjon omsorg og ettervern.

ÅRSMØTE klokka 14.30-til ca klokka 16 (pause med en go´bit legges inn)

Klokka 16.30 – foredrag ved Henning Aarekol

Henning Aarekol, selvutnevnt ekspert i oppturer og nedturer, får det til å trekke i smilebåndet hos mange når han forteller om noen av sine erfaringer som festivalsjef, pubeier og ambulansesjåfør. Henning er utdannet sykepleier og relasjonsterapeut, og med en god dose livserfaring presenterer han troverdig og fargerikt hverdagshistorier med glimt i øyet.

   ”KOFFOR SITTE INNE NÅR ALT HÅP ER UTE”

Dette er et eksplosivt foredrag som tar tilhørere med på en reise med sannheter og usannheter. Foredraget setter hverdagslivet litt på spissen, fortalt gjennom Hennings historier og opplevelser og satt opp mot superenkel forskning. Styrer vi egentlig vårt eget arbeidsmiljø? Hvorfor er det noen som kommer seg gjennom kriser, mens andre blir sittende og se livet fyke forbi?

 

Klokka 20.00  Middag 

Hvis du har lyst å overnatte på hotellet kan du/dere bare bestille et rom, se info under.

Marilen Haugland vil holde et innlegg om NAV og de delene     av regelverket som omfatter oss fosterforeldre. Hun vil gi oss et overblikk over utfordringene slik de har vært, endringene som har tredd i kraft 01.01.18 og veien videre. Hun svarer også gjerne på spørsmål og kan gi råd i konkrete saker dersom noen har behov for det.

Marilen flyttet til Stavanger fra Oslo i 2017 og er engasjert i Fylkesforeningen i Rogaland. Hun var tidligere organisasjons-sekretær i sekretariatet til Fosterhjemsforeningen, hvor hun blant annet var aktiv pådriver for endringene i NAV-regelverket og var rådgiver for fosterforeldre som hadde utfordringer med NAV. Hun er utdannet sosiolog og har arbeidet både i NAV forvaltning og på NAV lokalkontor.

Priser fra hotellet: (Prisene er netto og inkl. mva.)

Opplys: Booking referanse: 46485614    post@hotelmaritim.no Tlf. 52863030 Resepsjon

Standard enkeltrom inkl. frokost                Kr.   845,- betales individuelt

Standard dobbeltrom inkl. frokost:             Kr. 1090,- betales individuelt

Oppgradering til rom mot Smedasundet               Kr.   250,- per rom per natt

Søndagsbuffet fra kl. 13:00 – 16:00 i Gallionen    Kr.   325,- per person, bestilles og betales individuelt.

Bord kan bestilles direkte her: http://www.bookatable.com/no/328727/gallionen/nb-NO

  

VI gleder oss til å SE DEG 24. og 25. februar

Vennlig hilsen oss i Styret i Norsk Fosterhjemsforening Rogaland

Fosterhjemskafé i Sandnes

Årets første treff på fosterhjemskaféen blir på samme sted som i fjor, altså Gamlaværket ?

Når: Onsdag den 17. januar 2018.

Tid: Klokka 18.00

Riktig velkommen skal du/dere være!

Med vennlig hilsen oss i styret ?

Fosterhjemskafé i Sandnes

Etter ønske fra flere gjentar vi tilbud om treff på fosterhjemskaféen – riktig velkommen skal du/dere være ?

Treffet blir på samme sted som sist, altså Gamlaværket – lokalet London.

Når: Torsdag den 14. desember 2017.

Tid: Klokka 20.00

Med vennlig hilsen oss i styret ?

Fosterhjemskafé i Sandnes

Vi i styret har den glede å ønske fosterforeldre velkommen til fosterhjemskafé på

GAMLAVÆRKET (Lokalet London)

Når: Torsdag den 9. november 2017.

Tid: Klokka 19.00-21.00.

Her ønsker vi å kunne ta en prat over en kopp kaffe eller te; gjerne om hva som foregår i vår hverdag og om vi eventuelt ønsker noen bestemte temaer i en fremtidig Fosterhjems-kafé.

Med vennlig hilsen oss i styret

Familiedag i høstferien på Haugaland Zoo

NB! Pga. få påmeldte/ interesserte og uheldigt ruskever, vert arrangementet flytta til førstkommande søndag, 15.oktober. Håpar det passar for fleire familiar då, og at vêret er med oss ☀️

Me sjåast på søndag ??

Vennlig hilsen

Monica og Lindi

———————-

I høstferien inviterer Norsk Fosterhjemsforening i Rogaland til familiedag på Haugaland Zoo. Vi vet at mange er hjemme i høstferien og et slik tilbud har vært etterspurt.

Oppmøte med inngangen klokken 11.30. Ta med niste/grillmat. Her er det mulighet for å grille. Fosterhjemsforeningen stiller med grillkull og tennvæske. Vi samles og spiser i felleskap klokken 14.00 ved grillplassen.

Priser:
barn: 100,- voksne: 150,-

Vi dekker halvparten av inngangsbilletten til meldlemshustanden. Ta derfor vare på kvitteringen, skriv på kontonummer og lever til Monica Sjursen Skogland. Fosterhjemsforeningen betaler tilbake halve beløpet.

(Hvert medlemskap innbefatter husstanden og dets medlemmer. Dersom man ønsker å ha med øvrig familie eller venner må desse betale ordiner pris.)

Vi håper på å treffe mange kjekke fosterfamilier på familiedagen 🙂

Meld dere gjerne på facebook arrangementet for medlemmer

Vennlig hilsen
Norsk Fosterhjemsforening Rogaland ved

Monica Sjursen Skogland        Lindi Helland Brandvik
Tlf: 930 83 831                           979 83 965

Familieaktivitet på Gausel Fritidsgård ?

Det var fire familier som møtte opp på Familiesamlingen hvor prat og samhandling, lek og bespisning var i fokus. Rammen rundt, i strålende sol, gjorde treffet ekstra hyggelig☀️

Denne gangen var det Linn fra styret som disket opp med vafler, saft og kaffe til alle og tente grillen for de som ville ha søndagsmiddagen på treffet.??
Det var fin stemning rundt bordet og veldig kjekt å bli kjent med nye voksne og barn❣️

Når magene var fulle og ungene sprang ut og hadde det kjekt med å lekte rundt speiderbasen med hesteskokasting, fotball, skeinebrett og rulling i gress, satt vi voksne og pratet rundt bordet med en kopp kaffe i handa. ☕️

Tusen takk til alle som kom?
Dette var kjempekoselig og jeg håper vi sees igjen❣️

Mvh Linn i styret??

Familiedag på Fritidsgården på Gausel

Søndag 17.september 2017  kl. 14.00-17.00

Velkommen til familiedag på Fritidsgården på Gausel! Her er det flere flotte dyr å se på og en fin lekeplass. Adressen til Fritidsgården på Gausel er Leirkarveien 3, 4032 Stavanger.

Vi har lånt speiderbasen som ligger ved gården fra klokka 15.00. Der serverer vi kaffe , vafler, samt saft. Vi fyrer også opp i grillen for de som tar med seg mat til å grille.??
Vi setter opp noen aktiviteter til barna og håper å se dere på en flott søndag i fint vær. ☀️☀️☀️????

Mvh oss i styret ?

Familiedag i Trollskogen på Hundvåg

Søndag 11. juni 2017, klokken 13.00

Vi vil i år også invitere alle fosterfamilier til en dag med lek og prat i skogen. Dette er en flott mulighet til å møte andre fosterfamilier og samtidig få en flott dag ute med familien! Vi tar med griller om noen ønsker å grille litt. Oppmøte er nede ved Grillplassen.

Vi gleder oss til å møte dere!

Mvh oss i Styret i Norsk Fosterhjemsforening Rogaland

Fosterhjemscafé i Haugesund

Mandag 29.mai kl. 18 inviterer vi igjen til Fosterhjemscafé – denne gang med advokater fra Advokathuset i Stavanger. Vi samles på Slakthuset, og det blir noe godt å bite i fra ”Hos Carlos”.

Advokatene var hos oss i forkant av Årsmøtet i Stavanger i februar og de svarte villig på spørsmål. Vi kan for eksempel nevne at de fortalte litt om erfaringer fra rettsalen i forhold til å forberede seg på å vitne i Fylkesnemda. Disse advokatene har lang erfaring og har hatt oppdrag for Bufetat, de kjenner godt til problematikk og utfordringer fosterforeldre kan stå i.

Benytt anledningen og kom 🙂

Besøk til Vikinggården

Søndag 21.mai klokka 13.00

Norsk Fosterhjemsforening Rogaland inviterer igjen alle sine medlemmer til familiearrangement på Vikinggården. Ta med grillmat og det du/dere ønsker å spise/drikke, vi stiller med grillkull og litt leker for barna. Det vil bli opprettet arrangement på Facebooksiden vår også. Det er ingen påmelding, men kjekt å få en tilbakemelding om dere vet at dere tenker å ta turen denne dagen.

Velkommen skal dere være!
 
På vegne Norsk Fosterhjemsforening Rogaland
Monica Sjursen Skogland
Telefon 93083831