Kurs for fostersøsken i Bergen!

I april tilbyr vi spennende kurs for ungdommer som er fostersøsken.

Kurs for fostersøsken

– lørdag 2. april i Bergen

Du som er ungdom (16-25 år) og bor i en familie som har fosterbarn er velkommen på kurs for fostersøsken. Denne dagen er det lov å snakke om, tenke og spørre om ting du lurer på eller kanskje ikke forstår, sammen med andre unge som også har fostersøsken.

Kursleder og samtaleveileder er helsesykepleier og fostermor Marianne Borgen.

«– Jeg synes kurset var en flott erfaring, fordi det ga en større forståelse for livet som fosterbarn. Det var positivt å kunne dele kursopplevelse med andre i samme situasjon.» – Tidligere kursdeltaker, 19 år

Hvordan forstå fosterbroren eller fostersøstera mi?

Denne dagen skal det og være lov å snakke om, tenke og spørre om ting du lurer på – ikke forstår, sammen med andre unge som også har fostersøsken.  Ingen du «må ta hensyn til». Du ser/vet at dine foreldre må bruke mye av sin tid på dine fostersøsken.

Samtaleveileder er helsesykepleier og fostermor Marianne Borgen. Hun har møtt mange biologiske ungdom i fosterfamilier og sett at de trenger en voksen som de både kan snakke med om alt som kan være vanskelig og at de trenger hjelp til å forstå fosterbarnet i familien.

Sted: Sentralt i Bergen!
Tidspunkt: Lørdag 2. april kl. 11.00-17.00
Kursavgift: kr. 600,-
Vi anbefaler deltakere å søke barneverntjenesten om dekning av kurset!

MELD DEG PÅ HER!
Bindende påmelding senest tirsdag 15. mars 2022. Sees vi?

Ungdomsutvalget, v/ Helle Christensen og Solfrid Ruud Rekdal

«Dette kurset kan virkelig anbefales. Kurset er godt tilrettelagt for oss som har en fosterbror eller -søster. Kurset er lagt opp med mye praktisk undervisning, ikke bare teori – noe som var veldig bra og gjorde ting mer forståelig. Kursleder hadde mange praktiske eksempler som jeg har brukt overfor min fosterbror. Kurset gjorde at jeg nå tenker på en annen måte når vi har vanskelig situasjoner hjemme. Mange av eksemplene var det lett å kjenne seg igjen i.» – Tidligere kursdeltaker, 17 år