Lansering av Fosterhjemsundersøkelsen 2024

Den årlige Fosterhjemsundersøkelsen tar tempen på norske fosterhjem. Norsk Fosterhjemsforening lanserer den rykende ferske 2024-undersøkelsen den 8. mai. Du kan delta på lanseringen fysisk eller digitalt – helt gratis!

Erfaringene og brukerstemmene fra fosterhjemmene viser vei fra antagelser til faktabasert kunnskap i Fosterhjemsundersøkelsen. Om lag 1500 voksne og ungdommer i fosterhjem svarer på denne undersøkelsen.

På lanseringen vil du få høre innlegg fra:

• Eli Blakstad, statssekretær i Barne- og Familiedepartementet
  • Tone Granaas, generalsekretær i Norsk Fosterhjemsforening
  • Mathias Lia Nordmoen, seniorrådgiver i Barneombudet
  • Cecilia Dinardi, leder i Landsforeningen for barnevernsbarn

Viser vei for politiske tiltak
Funnene i årets Fosterhjemsundersøkelse reflekterer virkeligheten i norske fosterhjem. Anbefalingene i rapporten viser hvilke tiltak det offentlige bør gjøre for å bedre norsk fosterhjemsomsorg – og løse fosterhjemskrisen.

Hvem bør delta?
Dette lanseringsarrangementet er aktuell for både politikere, ledere og ansatte som jobber innen fosterhjemsfeltet/barnevernet, interesseorganisasjoner og ikke minst fosterforeldrene selv.

Gratis arrangement – delta fysisk eller digitalt

Du er invitert til å delta på lanseringen den 8. mai. Velg mellom å følge strømming direkte digitalt, eller delta fysisk på Sentralen i Oslo. Det er ingen påmelding i forkant – det er bare å møte opp og få siste nytt fra fosterhjemmene!

Foreløpig program

Tid: 8. mai kl 13 – 15.

Sted: Sentralen, Øvre Slottsgate 3 i Oslo  – eller følg sendingen digitalt.

Generalsekretær Tone Granaas i Norsk Fosterhjemsforening skal presentere funnene fra årets undersøkelse.

Vi har invitert kjente fageksperter som skal holde innlegg:
Barne- og familieminister Kjersti Toppe, Barneombudet og Gro Nordby fra KS.  Fullstendig program vil bli oppdatert på denne websiden.

Velkommen til lansering!

Se lanseringen direkte her den 8. mai kl 13 – 15.