Medlemsnytt

Familiedag på villmarks campen i Bamble!

Vårens familiedag ble lagt til Frelsesarmeens villmarks camp i Bamble, Telemark. Vi hadde leid campen, så her ble vi godt kjent. Et flott sted som drives av frivillige ungdommer og voksne. Aktiviteter kan ramses opp i fleng; paintball, klatrevegg, bruskasseklatring, pil og bue, luftgevær, stor lekeplass, trampoline og hoppeslott! Ingen grunn til å bli hjemme denne lørdagen, for her kan du ikke kjede deg! Noe for alle, små og store.

Vi var fornøyd med påmeldingen og vi har alltid plass til flere om du ikke var med! Denne gangen var vi 40 påmeldte og det var ekstra gøy at det var flere ungdommer som ble med denne gangen. Det var så vidt barn og ungdom kunne vente på å få starte med aktivitetene. Mange urolige kropper som ventet på at leder May-Britt, som ønsket velkommen til samling skulle bli ferdig. Små og store tok på masker og gjorde seg klare for en kort info om regler i paintball banen. Her var det bare å gjemme seg og så skyte på motstanderen, kampen er i gang! Noen måtte innrømme at det gjorde litt vondt, andre syntes det var dumt at de hadde tatt på seg fargerike klær når de skulle gjemme seg i skogen… Paintball var en stor vinner og det var ikke ofte de hadde pauser på den aktiviteten! Jenter og gutter, nye venner og nye lag, voksne og barn. Det flere som fant seg en ny aktivitet i paintball.

Skyte med luftgevær var også spennende! Her måtte de «samle» seg litt, så fokusere og prøve å skyte på blink. Trampolinen var full av vårklare små barneføtter! Endelig kunne de på trampolinen igjen etter en lang vinter. De hoppet med full glede og jubel. Godt å se voksne stod i ring rundt trampolinen, fulgte med på de små og pratet sammen. Natursti med oppgaver for de fleste og her var det samarbeid på høyt plan. Den ene posten måtte de synge seg gjennom og så måtte de virkelig tenke seg godt om på noen vanskelige gåter! Premier hører til og her gjøres ikke forskjell – premie til alle! Det blir det godt miljø ut av!

Det var en flott dag, sola skinte, litt kaldt og snø. Hva gjør vel det, når de lover å holde skaukaffen varm hele dagen? Godt stell fikk vi, nygrillede pølser, brus, kakao til de som hadde tid. Nystekte lapper og de var knall gode og det gikk med noen liter røre denne lørdagen! Her var det ingen som telte lapper eller pølser! Vi vet jo at det smaker ekstra godt ute og i godt selskap og dette var intet unntak!

Familiebowling i Telemark

Nyåpnede O`Learys i Skien, ble samlingspunktet for fosterfamilier i Telemark en søndag i november. O`Learys har fort blitt et populært samlingssted og en må være ute i god tid for å få booket plass. Vi fikk booket 6 bowlingbaner og bord samlet i restauranten! Vi startet med en god lunsj, midt i blinken med hamburger på en søndag! Her ble det tid for å møte nye kjente og en god voksen prat. Det var en god stemning rundt bordene og timene gikk fort før det var tid for å spille bowling. Vi var 45 stykker og det var ekstra gøy med flere ungdommer som fant hverandre. Bowlingen er jo en kamp med kjeglene og her kom vinnerinstinktene frem. Her var det om å gjøre å ha gode teknikker eller unnskyldninger når en trengte det. Herlig å se de minste på 5-6 år med kuler som veide nesten det samme som dem selv. Biologiske barn og fosterbarn side om side i kampene, alvoret i det kulen skal møte kjeglene og poengene skal opp på tavlen. Vi må heller ikke glemme den store flotte heiagjengen som alltid var der, uansett poeng! Styret hadde laget en god fordeling på banene og kampen var i gang! En flott, sosial ettermiddag med mye latter og gode smil på små og store. Vi ser at familiesamlinger er gode møteplasser og styret ønsker å fortsette å jobbe med disse arrangementene.