RVTS Øst: Skadelig seksuell atferd hos barn og unge – Grunnkurs 14.mai

RVTS Øst satser stort på kurstilbud om skadelig/problematisk seksuell atferd hos barn og unge (SSA). Meld deg på gratis grunnkurs 14. mai.

Målgruppen for grunnkurset er alle som arbeider med barn og ungdom.

Stor usikkerhet
– Vi opplever stor usikkerhet knyttet til dette temaet. Mange er i kontakt med disse barna og ungdommene og savner kunnskap og kompetanse. Det kan være skremmende atferd og vekke sterk bekymring og usikkerhet: Hva er normalt eller unormalt? Hvem bør man samarbeide med og hva er anbefalt å gjøre? Dette har kursene fokus på, forteller fagansvarlig i RVTS Øst, Ane Heiberg Simonsen.

Barnehuset
Hovedforeleser er Christian Lunde-Hanssen i samarbeid med blant annet erfarne fagpersoner fra Barnehuset i Oslo. Han sier grunnkurset gir nøkkelkunnskap om bekymringsfull eller skadelig seksuell atferd.

-Vi underviser i det konkrete verktøyet «Trafikklyset»; et nyttig hefte som gir konkret hjelp for å definere hva som anses som sunn, bekymringsfull eller skadelig seksuell atferd. I tillegg presenterer vi tips om hvordan ulike instanser som barnehage, skole, politi, barnevern, BUP osv. skal forholde seg til informasjonen og hva de kan gjøre ved bekymring, forteller Lunde-Hanssen.

Ulike dilemmaer
Kurset 14. mai passer for alle som har erfaring med å jobbe med barn og unge og kan danne grunnlag for kurs 2 og 3.

Les mer her.

Meld deg på her.